Un Centru de studiere a limbii elene va fi creat la USM. Despre aceasta s-a discutat astăzi, 2 noiembrie, în cadrul unei întrevederi dintre Prim-Prorectorul USM, Otilia Dandara și Secretarul general al Ministerului de Externe al Greciei responsabil pentru Grecii din Străinătate și Diplomația Publică, Prof. John Chrysoulakis.

 

La discuție a participat Ambasadoarea Republicii Elene în România,  E. S. Sofia Grammata și Prorectorul USM Aurelia Hanganu.

Prim prorectorul Otilia Dandara a prezentat locul Universității de Stat din Moldova în arealul învățământului superior din țara noastră și a vorbit despre dezvoltarea domeniului de cercetare în cadrul USM.

La rândul său, Secretarul general al Ministerului de Externe al Greciei a declarat că partea elenă este interesată de deschiderea la USM a unui centru de studiere a limbii greacă, dar și a exprimat deschiderea pentru oferirea burselor de studii și mobilități academice pentru studenții moldoveni.

Un alt subiect discutat a vizat consolidarea relațiilor de colaborare dintre Universitățile din Grecia și USM, dar și dezvoltarea proiectelor în domeniul cercetării, subvenționate din fonduri europene, se arată în comunicatult instituției.

Tot astăzi, Secretarul general al Ministerului de Externe al Greciei, Prof. John Chrysoulakis, a susținut o lecție publică cu tema „Revoluția greacă în Moldova și Valahia și prezența grecilor pe teritoriul statului modern al Republicii Moldova de-a lungul secolelor. Punți de legătură existente între cele două popoare și perspective potențiale în relațiile bilaterale greco-moldovene”, pentru studenții Facultăților Relații Internaționale Științe Politice și Administrative și Istorie și Filosofie.