La Istanbul are loc în această seară întâlnirea preşedinţilor Rusiei şi Turciei, Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdoğan. Convorbirile celor doi lideri se desfăşoară tête-à-tête la Palatul Yildiz. Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdoğan au sosit acolo după ceremonia festivă de finalizare a construcţiei secţiunii maritime a gazoductului “Turkish Stream”.

 

 

Recep Tayyip Erdoğan a declarat la finalul respectivei ceremonii că relaţiile dintre Ankara şi Moscova nu sunt supuse presiunilor unor terţe părţi. Preşedintele turc a adăugat că finalizarea construcţiei secţiunii maritime a gazoductului “Turkish Stream”, “reprezintă încă un indicator al cooperării fructuoase cu Rusia în sfera energetică”.

Gazprom a început construcţia secţiunii maritime a conductei “Turkish Stream” în luna mai 2017. Gazoductul are o lungime de 930 de kilometri şi trece pe fundul Mării Negre, până pe ţărmul Turciei. De acolo va fi conectată o ramificaţie terestră până la graniţa Turciei cu ţările vecine, având o lungime de 180 de kilometri, notează Rador.