O nouă înfrățire între județe românești , și raioanele moldovenești.

De data aceasta este vorba de Județul Vaslui, și Raionul Anenii Noii, autoritățile locale din Anenii Noi spun că propunerea a fost votată unanim la recenta ședință a consiliului județean Vaslui.

Semnarea acordului este o primă etapă a colaborării pe care atât responsabilii din Vaslui, cât și din Anenii Noi, o văd de durată și plină de perspective.

Printre proiectele comune care vor urma se numără realizarea de parteneriate educațonale între școlile de pe ambele maluri ale Prutului, aplicarea la programul Uniunii Europene de finanțare transfrontalieră pentru dotarea spitalelor raional și județean, construcția unei săli polivalente de sport în orașul Anenii Noi, dotarea cu echipament IT a unor instituții de învățământ din raion.

Potrivit președintelui raionului Anenii Noi, Alexandru Barbăroșie, acordul cu județul Vaslui vine în urma unui acord similar cu județul Giurgiu. Vor urma acorduri de parteneriat cu județele Botoșani, Galați și Neamț, pentru care sunt deja aprobate documentele corespunzătoare.

Delegația a cuprins atât conducerea raionului – președintele, vicepreședintele, secretarul consiliului, cât și 3 primari din cei 6 localități care au deja semnate acorduri de înfrățire cu localități din județul Vaslui.