Astăzi, 10 decembrie, începe perioada electorală pentru alegerile Parlamentului Republicii Moldova din 24 februarie 2019.

 

 

Perioada electorală va avea o durată maximă de 90 de zile și se va încheia odată cu data confirmării rezultatelor alegerilor de către Curtea Constituțională, precizează Comisia Electorală Centrală.

Instituția menționează că desemnarea candidaților pentru funcția de deputat și înregistrarea acestora în calitate de concurenți electorali va începe cu 60 de zile înainte de ziua alegerilor, adică pe 26 decembrie curent. Campania electorală, pentru toți concurenții înscriși în cursă va începe cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor – pe 25 ianuarie 2019.

CEC atenționează că orice acțiune de agitație electorală, până la începerea oficială a campaniei electorale, reprezintă o încălcare a legislației electorale.

Totodată, Comisia îndeamnă reprezentanții partidelor politice, ai mass-media și societății civile, cetățenii să respecte cu strictețe prevederile legale, în vederea bunei organizări și desfășurări a scrutinului și să manifeste un comportament corect și decent, în conformitate cu regulile de etică.