În perioada 7-10 iulie va avea loc cea de-a XI-a ediție a Târgului Universităților din România, organizat de Federația Tinerilor Basarabeni. În cadrul evenimentului reprezentații centrelor universitare din România vor prezenta absolvenților de gimnaziu și de liceu din Republica Moldova ofertele educaționale pentru anul 2022-2023, informează jurnal.md

La 7 și 8 iulie târgul va avea loc pe Aleea Clasicilor Români din Chișinău, între orele 09.00-16.00. În cazul în care timpul va fi ploios, evenimentul se va desfășura la Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu”.

La 9 iulie Târgul Universităților din România va avea loc la Bălți, la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, la fel între orele 09.00 – 16.00. La Cahul evenimentul se va desfășura în data de la Universitatea „B.P. Hașdeu”, între orele 10.00 – 15.00.

În cadrul Târgului Universităților din România, absolvenții vor putea afla care este procesul de admitere la studiile preuniversitare și universitate din România din anul curent, care sunt ofertele academice ale instituțiilor de învățământ din țara vecină, dar și care sunt activitățile de voluntariat în cadrul asociațiilor de studenți și elevi basarabeni din cele mai mari centre universitare din România.