Şefii postului vamal şi poliţiei de frontieră de la Leuşeni ar putea fi daţi afară din funcţii. Filip: “M-au minţit pe faţă”

Supărat că s-a făcut ordine doar de ochii lui, premierul Pavel Filip cere demisia şefului postului vamal şi şefului poliţiei de frontieră de la punctul de trecere Leuşeni. M-au minţit pe faţă, spune Filip după ce declaraţiile şefilor de la frontieră şi cele ale oamenilor care traversau graniţa au fost diametral opuse. Accesul la toaleta este tot cu plată, magazinul e plin de muşte, iar unii şoferi plătesc aşa-numite taxe pentru a fi scutiţi de controale, recunoaşte premierul.

După vizita de săptămâna trecută la punctul de trecere a granitei Leuşeni, premierul Pavel Filip a cerut astăzi demisia lui Iurie Maxim, şeful postului vamal Leuşeni, şi a lui Andrei Todiriţă, şeful poliţiei de frontieră de la acelaşi punct. Motivul e că cei doi şefi i-au dat asigurări că pasagerii din autocare nu mai sunt obligaţi să coboare din vehicule pentru verificările de rigoare. Toată lumea e obligată să coboare din autocar, au spus, în replica, şoferii care staţionau în vamă, iar camerele de supraveghere au confirmat acest lucru.

Iar cei care au nostalgia vremurilor sovietice, tot la vama trebuie să ajungă, îi îndeamnă premierul Republicii Moldova.

La pachet cu toate astea vin şi taxele pentru trecerea fără control – adică mită.

Pavel Filip spune că va verifica şi alte puncte de trecere şi ameninţă cu demiteri la un nivel mai înalt. Şeful executivul de la Chişinău spune că îi va transmite omologului său român, Viorica Dăncilă, o scrisoare prin care să o atenţioneze că nici în punctul de trecere Albiţa lucrurile nu stau prea bine.