Clubul de fotbal Dacia Chișinău nu va participa la ediția 2018 a Diviziei Naționale , anunțul a fost făcut pe pagina de facebook a echipei.

Intr-un prim comunicat a fost anunțat faptul că echipa nu va participa in campionatul intern și că soarta de mai departe a clubului va fi decisă în urma unei adunări, preconizate pentru primăvara acestui an. Suporterii au rămas nedumeriți nu doar de anunțul neașteptat , dar și de lipsa vreunui motiv.

Intr-un alt comunicat  , intitulat “Dacia”. Invitație la moarte ” , însoțit de un material video, reprezentanții clubului au dat de înțeles că motivul deciziei nu este plecarea finanțatorului , așa cum se credea ,  ci presiunile venite din exterior , neprecizând însa din partea cui .

”Probabil cineva nu vrea ca în campionatul Moldovei să există o echipa puternică și competitivă, care stă în calea multora drept un impediment. Noi nu indicăm nume și destanatari, doar vrem să fie clar: în ultimele luni mai mulți reprezentanți ai echipei, foști și actuali fotbaliști, sunt interogați și li se cere careva date și informații în detrimentul „Daciei” și viitorului ei. E o luptă interminabilă…,,

In încheierea comunicatului s-a dat de înțeles că clubul nu își va mai continua existența și li s-au adus mulțumiri celor care au fost alături de echipă pe parcursul celor aproape 20 de ani de existență :

”În aceste condiții de presiune sistematică și fără termen am decis să murim, decât să ne pierdem demnitatea. Sunt lucruri mult mai importante decât cupele din metal. Mulțumim din suflet celor care în aproape 20 de ani de existență au fost alături de noi!,,

Suporterii intenționează să salveze echipa.

Imediat după primirea veștii suporterii s-au arătat gata să facă tot ce le stă în puteri pentru ca Dacia să își continuie existența , aceștia au inceput sa distribuie poze cu echipa favorită , însoțite de mesajul “Nu mor dacii când vor dracii ! “ și tag-ul #salvațidacia .

Suporterii Daciei sunt cunoscuti pentru orientarea lor unionistă.