Jurnalistul Horațiu Pepine a fost concediat de către trustul media Deutsche Welle. Informaţia a fost prezentată iniţial de europarlamentarul Traian Ungureanu, într-un articol din “Adevărul”. Conform acestuia, motivul îndepărtării lui Pepine a fost “pentru refuz de sluj PC (Politically Correctnes – Corectitudine politică -n.red)”.

Horațiu Pepine a scris ultimul articol pe 13 august 2018, la trei zile după evenimentele din 10 august. De-a lungul timpului, Pepine a fost singura voce a DW care s-a arătat critică față de Laura Codruța Koveși, DNA, dar și care a susținut Referendumul pentru Căsătorie.

Ulterior articolului publicat de Traian Ungureanu, Horaţiu Pepine a transmis câteva precizări publicaţiei activenews.ro, care a scris despre cazul său, scrie știripesurse.ro.

„Ca să nu se creeze neînțelegeri este bine să precizez că DW nu mi-a transmis nicio decizie formală de concediere. Totuși ceea ce a scris Traian Ungureanu este, în spirit, perfect adevărat, căci, după lungi și repetate discuții pe mai multe subiecte, redactorul-șef al secției românești mi-a transmis că textele mele nu vor mai fi publicate dacă, din acel moment nu voi scrie sau relata ‘ca orice corespondent DW’. Mă limitez la acest scurt citat, căci nu pot intra acum în detaliile unei corespondențe private. Prin urmare aveam de ales: să retractez tot ce spusesem de vreo doi-trei ani încoace (de fapt mult mai mulți) sau să plec pur și simplu. Cred însă că somația care mi-a fost adresată este echivalentul moral al unei concedieri. Un ziarist nu poate fi un simplu executant sau un copist al unor ‘texte’ elaborate în altă parte”, a declarat Horațiu Pepine.

Redactorul-șef al DW este Robert C. Schwartz. Conform unei biografii publicate pe siteul ICR.ro, Schwartz „conduce redacția în limba română a DW din 2002.

 

Sursa:Deschide.md