Cardinalul african Robert Sarah avertizează că „occidentul va dispărea” ca urmare a migrației în masă, iar „islamul va invada lumea” și „va schimba complet cultura, antropologia și viziunea morală”.

 

 

În noua sa carte, intitulată „Evening Draws Near and the Day is Nearly Over” Sarah reușește să provoace controverse în Europa, dar și în interiorul Vaticanului, identificând în mod explicit migrația musulmană ca un indiciu al colapsului continentului, scrie dailymail.co.uk

„Dacă Occidentul continuă în acest mod fatal, există un mare risc ca, pe fondul scăderii nașterilor, să dispară, invadat de străini, la fel cum Roma a fost invadată de barbari”, susține Sarah. ”Țara mea este predominant musulmană. Cred că știu despre ce realitate vorbesc”, a adăugat cardinalul catolic. Nu fără a învinui direct Uniunea Europeană pentru „dorința de a globaliza lumea, anulând națiunilor caracteristicile lor distinctive”, o mișcare pe care a etichetat-o drept „pură nebunie”.

”Comisia de la Bruxelles nu se gândește decât la construirea unei piețe libere în serviciul marilor puteri financiare”, a continuat el. ”Uniunea Europeană nu mai protejează popoarele din interiorul ei. Protejează băncile”, spune cardinalul african.

„Este o exegeză falsă să folosești Cuvântul lui Dumnezeu pentru a promova migrația. Dumnezeu nu a vrut niciodată astfel de falii”, a spus Cardinalul Robert Sarah.