Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat într-un interviu că eșecul Referendumului pentru modificarea Constituției are ca explicație politizarea evenimentului.

 

 

Alte explicații pe care cel mai vizibil comunicator al Bisericii Ordodoxe Române (BOR) le-a avut pentru eșecul Referendumului sunt legate de „asocierea referendumului cu Liviu Dragnea” și de „neclaritatea întrebării”.
„Biserica română a primit cu mâhnire rezultatul Referendumului. Nu este, însă, o înfrângere a Bisericii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, într-un interviu acordat RFI.

„Sunt multe cauze pentru neîntrunirea cvorumului: politizarea evenimentului, asocierea referendumului cu Liviu Dragnea, neclaritatea întrebării puse în cadrul referendumului”. Vasile Bănescu a spus că neîntrunirea cvorumului nu este înfrângerea Bisericii. „Nu este înfrângerea Bisericii, este a celor care s-au lăsat captivi indiferenței personale, ignorării mizei acestui referendum și manipulărilor, în special din mediul online”, a spus Bănescu.

„A fost o onoare să susținem o temă civică de o asemenea amploare. Cred că nu se va ajunge în societatea românească la adopția de copii de către cuplurile homosexuale. Este o temă excesiv fluturată de unii”, a mai declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.