Un bărbat a deschis focul asupra trecătorilor, sâmbătă, în oraşul Macerata din centrul Italiei, rănind mai mulți migranți africani in ceea ce pare a fi fost un atac rasist.

Incidentul armat a avut loc cu doar câteva zile dupa ce cadavrul dezmembrat al unei italience de 18 ani a fost descoperit îndesat in două valize in apropiere de Macerata. Focurile de armă au fost trase în cartierele Via Palato şi Via dei Velini, două zone cheie în cadrul anchetei privind omorul . Fata a fost găsită moartă pe 31 ianuarie, cazul generând stupoare în Italia. Un nigerian a fost arestat în legătură cu această crimă.

Presa locală a relatat că cel puțin șase migranți, între care și o femeie, au fost împușcați de un bărbat care conducea prin orasul Macerata, situat la circa 200 km est de Roma.

Atacatorul a fost reţinut de către poliţie. Este un localnic şi cel mai probabil a acţionat în semn de răzbunare. Conform poliţiei, agresorul este Luca Traini, un tânăr de 28 de ani. Acesta avea un steag al Italiei la gât în momentul în care a fost prins de poliţişti.  În momentul în care a fost reţinut, bărbatul a făcut salutul fascist. Traini nu s-a opus poliţiştilor în momentul reţinerii sale. Poliţia a găsit o armă în maşina sa.