Duminică au avut loc alegeri prezidenţiale în Ucraina, iar primele exit-poll-uri îl dau câştigător al primului tur de scrutin pe comediantul Volodimir Zelenski, transmite televiziunea 5 Kanal.

Potrivit primelor exit-poll-uri, Zelenski a fost votat de 30,4% dintre cei chestionaţi la ieşirea de la urne. Pe locul doi se află actualul preşedinte ucrainean, Petro Poroşenko (17,8), urmat de fostul premier Iulia Timoşenko(14,2%), pro-rusul Iuri Boiko (9,8%) şi Anatoli Hriţenko (7,1%).

Votul pe regiuni, însă, arată că în vestul Ucrainei, de exemplu, câştigătorul alegerilor este actualul preşedinte, Petro Poroşenko, susţinut de (26%), iar pe locul doi se află comediantul Volodimir Zelenski, votat de 21% din electorat. Fostul premier Iulia Timoşenko a fost votată în vestul ţării de 18% dintre alegători.

În zona centrală a Ucrainei, pe primul loc în preferinţele celor care au votat la alegerile de duminică este Volodimir Zelenski (28,6%), urmat de Petro Poroşenko (18,5%) și de Iulia Timoşenko (17,5%).

Zelenski a obţinut cele mai multe voturi şi în sudul Ucrainei, fiind votat de 42% dintre alegători. Pe locul doi este Poroșenko (11%), iar pe al treilea loc se află Timoșenko (9,5%). Situaţia este oarecum diferită în estul Ucrainei, unde pe primul loc se află Volodimir Zelenski (30,7%), iar pe locul doi este pro-rusul Iuri Boiko (27,2%). În est, Poroşenko a obţinut 9,6% din voturi, iar Timoșenko – 7,3%.