Studenții de la USM au o organizare proprie prin care gestionează anumite probleme apărute în interiorul facultăților, aceasta este sub formă de Consilii și fiecare facultate are Consiliul propriu, care la rândul său se supune Senatului studențesc.

Facultatea de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative(FRIȘPA), are format consiliul sub forma de guvern, iar acesta este împărțit in ministere. Săptămâna aceasta FRIȘPA își aleg miniștrii, iar o facultate care are cea mai bună cunoaștere despre politică si administrare, este desigur Facultatea de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative.

La această facultate au studiat mai multe personalități din viața politică a Republicii Moldova și stârnește interesul multora dintre tinerii care finalizează liceul si vor să își continue studiile. De aceea “viața politică ” a facultății stârnește interes public.

Alegerea Prim-ministrului se face prin vot democratic la data de 26 februarie, la care pot sa își exercite dreptul toți studenții FRIȘPA, cât si profesorii din cadrul acestei facultăți. Azi au avut loc dezbateri între candidați, iar mâine de la  ora 8:00 la 14:00  se merge la vot.

Studențimea FRIȘPA învață încă din Universitate toate aceste procese interesante ale vieții politice. Fiți cu ochii pe FRIȘPA, si vedeți cine iese Prim-ministru in urma alegerilor din 26 februarie.

 

https://www.facebook.com/events/1326274140897757/