În data de 19 februarie, la ora 02:04, o persoană necunoscută a furat drapelul național al Ucrainei de pe fațada Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți – informează Agenția BucPress.

Potrivit înregistrărilor fixate de camera video a Centrului Cultural Român, o persoană necunoscută a furat drapelul național al Ucrainei. La solicitarea BucPress TV conducerea Centrului Cultural Român ne-a pus la dispoziție înregistrarea respectivă, care este făcută de pe camera de filmat instalată pe fațada Centrului. Poliția cercetează acest caz.

Reamintim că în data de 16 decembrie 2017, la ora trei și două minute de noapte, un grup de persoane necunoscute au furat tricolorul și drapelul Uniunii Europene de pe edificiul Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți. Atunci, 4 persoane necunoscute au furat pe rând drapelul național al României și cel al Uniunii Europene. Răufăcătorii au lăsat pe fațada clădirii doar drapelul Statului Ucrainean. Potrivit poliției, infractorul care a furat drapelul României şi UE de pe clădirea Centrului Cultural „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi a fost identificat în ianuarie curent. informează bucpress