În ultimii doi ani, încercări de a provoca spre dialog au fost mii. Ei doar asta și așteaptă. Înțelegem ce se întâmplă. Să fim sinceri și să nu atragem multă atenție. E foarte clar. E un politician cu responsabilitate socială scăzută, care nu merge nici să facă treaba mică fără acordul Partidului Democrat și a lui Plahotniuc (n. r. – președintele PDM). I s-a dat o comandă: să lovească în Dodon, în speranța că rating-ul socialiștilor va cădea. Pentru asta se face. Noi ce, nu înțelegem? Nu merită să atragem atenție la asta. Așa provocări vor fi în continuare”, a spus Igor Dodon, arătându-se convins că, în pofida atacurilor, Partidul Socialiștilor va câștiga alegerile din 24 februarie.

 

În continuare, Dodon a vorbit despre relația sa anterioară cu Ilan Șor, care este condamnat, de prima instanță, la șapte ani și jumătate de închisoare în dosarul Băncii de Economii. Șeful statului a confirmat că a călătorit cu acesta în trecut.

Pe Ilan îl știu de prin 2009-2010. E dintr-o familie normală. Ne întâlneam cu familiile. Împreună am fost undeva. Dar nu la invitația lui, dar a altor persoane. Nu voi da nume pentru că nu e frumos. Nu eram președinte atunci, eram om simplu”, a spus Dodon.

 

Și acum el ce încearcă? Să arate fotografiile cum noi cu soțiile bem ceai? Probabil ăsta e nivelul. Sau că alții au finanțat? Lăsați prostia asta. Înțeleg că sunteți meșteri în a desena orice, cu partenerii voștri. Dar noi am mai văzut asta și înțelegem. Așa că atitudinea e foarte calmă”, a adăugat liderul neformal al socialiștilor.

Precizăm că expresia с пониженной социальной ответственностью (trad. cu responsabilitate socială scăzută) a devenit renumită după ce a fost folosită, în 2017, de Vladimir Putin. Președintele Rusiei a folosit acest termen referindu-se la prostituate. Afirmația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținute împreună cu Igor Dodon, aflat atunci la prima sa vizită oficială în Federația Rusă, de la investirea în funcția de președinte al R. Moldova.

 

Amintim că luni, 4 februarie, Ilan Șor a organizat o conferință de presă în care l-a criticat pe Igor Dodon, spunând că actualul șef al statului ar fi beneficiat de mai multe favoruri din partea lui. De exemplu, Dodon ar fi călătorit anterior cu avionul primarului degrevat de Orhei, s-ar fi folosit de mașinile și de casa lui Șor. Acesta a spus că a luat decizia de a face publice aceste lucruri după ce familia sa ar fi fost amenințată cu dosare în Rusia, la rugămintea lui Igor Dodon.

Președinția a negat acuzațiile, menționând că ele „trebuie tratate exclusiv în context electoral.

 

sursa:Agora.md