Mișcarea de Rezistență ACUM, formată de Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și-au lansat astăzi, 3 noiembrie, în cadrul unei întruniri publice la teatrul ”Satiricus Ion Luca Caragiale” din Chișinău, angajamentele pentru alegrile parlamentare din februarie 2019.

La eveniment au participat invitați din Republica Moldova, de peste hotare, membri și susținători ai Partidului Acțiune și Solidaritate și Platformei „Demnitate și Adevăr”.

Angajamentele viitorului bloc electoral țin de reformarea pricipalelor domenii precum justiție, economie, educație și sănătate.

ACUM va pleda pentru creșterea veniturilor populației în așa fel ca salariul mediu să ajungă la cel puțin 11 mii de lei pe lună, declară liderii mișcării.

În domeniul educației blocul ACUM promite să obțină majorarea finanțării școlilor și a grădinițelor, precum și a salariilor din domeniu.

Un alt angajament ține de  perfecționarea stării sistemului de sănătate din țară, reducerea cu 25 % a cheltuielilor pentru medicamente și sporirea accesului la medicamente calitative.

De asemenea, ACUM promite redresarea situației din justiție în R. Moldova – arestarea judecătorilor corupți și întoarcearea banilor furați prin confiscarea averii acestora.

Potrivit președintei PAS, Maia Sandu, membrii blocului își propun să facă ordine în fiecare domeniu, în fiecare instituție și localitate, iar în funcții vor fi aleși oameni onești și buni profesioniști.

”Nu avem timp de pierdut. Să mergem prin țară și să vorbim cu oamenii. Să le explicăm că nu ne vom lăsa intimidați. Să facem totul pentru a scăpa țara din mâinile actualului regim. Acum, la treabă! Avem o responsabilitate enormă. Avem sarcina nu doar de a obține un rezultat bun în alegeri. Avem sarcina să asigurăm victoria poporului asupra celor care îl jefuiesc. Acum învingem, învingem ACUM!”, a declarat președinta PAS, Maia Sandu.

”Vă mulțumesc pentru că ne dați curaj. Am certitudinea că vom putea învinge în următoarele alegeri chiar cu regulile impuse de ei. Alături de noi sunt oamenii, alături de ei – doar niște funcționărași. Vom învinge pentru că oamenii își pun speranța într-o nouă clasă politică, care suntem noi”, a menționat la rândul său, liderul PPDA, Andrei Năstase.

După evenimentul de lansare, cei prezenți au mers în marș, spre monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei pentru a-și face public mesajul locuitorilor orașului.