În contextul plecării mai multor deputați din Partidul Democrat la Platforma politică a lui Adrian Candu ,,Pro Moldova” șansele căderii guvernului Chicu se aproapie. Liderii partidelor din opoziție deja vin cu un apel unii către ceilalți pentru susținerea moțiunii de cenzură contra guvernului Chicu și votarea unui guvern tehnocrat până la declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Gurile rele spun că în spatele plecării deputaților din PD la Pro Moldova este Oligarhul Plahotniuc aflat în SUA și dat în căutare de către interpol. Dar mai mulți deputați de la PD au dezvăluit că parlamentari de la Partidul Șor ar fi propus sume mari de bani pentru alăturare în partidul lor, lucru negat de către Partidul Șor.

Alegerile prezindețiale au fost anunțate de către Igor Dodon pentru data de 1 Noiembrie timp în care crede el că ar avea destul timp pentru a ridica cota în sondaje și respectiv la alegeri, dar fostul deputat PD, Adrian Candu îl amenință cu dosare care abia așteaptă să fie dezvăluite public și evaluate de către procuratură, fapt pentru care cere o moțiune de cenzură contra guvernului actual și redeschiderea anumitor dosare pe Igor Dodon.

Criza de coronavirus a accentuat lipsa de variante pentru Igor Dodon și a guvernului său, fiind izolat pe extern din cauza viziunii sale pro-ruse, și a dus la o criză economică din care vor ieși foarte șifonați, atât Igor Dodon cât și premierul său.

Creditul rusesc s-a dovedit a fi neconstituțional, care viza de fapt o capcană rusească pentru R.Moldova și a fost anulat de Curtea Constituțională, aceasta fiind singura structură de stat necontrolată de coaliția PSRM-PD.

În perioada apropiată ne așteptăm la schimbări radicale în politica de pe Bâc, și vom putea face o evalare concretă a puterii Moscovei în Republica Moldova.