În scurt timp în capitală vor fi văzuți polițiștii de patrulare pe biciclete. Anunțul a fost făcut de către șeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pînzari. Oficialul a scris pe Facebook că oamenii legii vor patrula în zonele pietonale, de agrement și odihnă din capitală.

Chiar dacă primăvara întârzie să apară, noi ne pregătim deja penru a fi #ladatorie și pe biciclete. Urmează ca în câteva săptămâni să reântâlniți polițiștii de patrulare pe biciclete în zonele pietonale, de agrement și odihnă din capitală. Astăzi, la sediul Inspectoratului General al Poliției a început un curs de instruire cu genericul „Furnizarea de instrumente pentru răspunsul prompt al Poliției la cazurile urgente, pilotarea conceptului de patrulare pe biciclete”, instruire organizată sub egida Ambasadei SUA în Republica Moldova. Acest serviciu este unul destul de important și rămâne a fi modelul de patrulare care va oferi cetățenilor siguranță în locurile publice din oraș. Aduc mulțumiri moderatorilor cursului, William Trusell și Ron Kalomeris – experți din cadrul Asociației internaționale a bicicliștilor din Poliție.

Mesajul a fost însoțit de #hashtag-ul “#Împreună_pentru_o_societate_mai_sigură” pe pagina oficială a lui Alexandru Pînzari.