La 27 de ani de la începutul acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova, sâmbătă, 2 martie, în capitală este organizat un Marș al Memoriei, urmat de un miting, transmite IPN.

 

De dimineață, în toate bisericile vor fi oficiate servicii divine în memoria celor căzuți pe câmpul de luptă. Către ora 9.00, vor avea loc depuneri de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt. După care participanții vor porni în marș din Piața Marii Adunări Naționale către Complexul Memorial Eternitate, unde va fi organizat un miting de comemorare, cu participarea conducerii țării. După miting, veteranii vor participa la o masă de pomenire cu „terci ostășesc”.

În legătură cu organizarea marșului, poliția informează că, începând cu ora 10.00, circulația rutieră va fi sistată temporar și parțial pe traseul marșului: Piața Marii Adunări Naționale – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Ismail – str. Pan Halippa – Complexul memorial „Eternitate”.

În acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova, 300 de combatanți și peste 400 de civili și-au pierdut viața, iar câteva sute au fost răniți. Acordul de încetare a focului a fost semnat la 21 iulie 1992 de către Republica Moldova și Federația Rusă.