Un bărbat din Marea Britanie care pregătea o ‘mini-miliţie’ a copiilor pentru a comite atacuri teroriste la Londra a fost condamnat marţi la închisoare pe viaţă.

Haque era acuzat că şi-a recrutat asistenţi pentru aceste planuri la o moschee din Barking, în estul Londrei, unde a ‘spălat creierele’ a 16 copii, cei mai mici având 11 ani, prin exerciţii şi ‘jocuri de rol’ glorificând terorismul. Băieţii au fost ‘traumatizaţi’ prin expunerea la propaganda SI de către Haque, conform anchetatorilor. Acuzatul a recunoscut între altele că le-a prezentat un film despre SI elevilor de la şcoala cu taxă Lanterna cunoaşterii, din Leyton (estul Londrei), unde a lucrat.

Cel mai grav aspect în procesul lui Haque constă în atragerea deliberată şi susţinută a copiilor pentru a se alătura unei ‘mini-miliţii’, fără ştirea părinţilor lor, care le plăteau participarea la cursurile organizate după şcoală la moschee. Umar Haque este o ameninţare ‘foarte reală’ atât pentru tineri, cât şi pentru adulţi, a conchis judecătorul Charles Haddon Cave. scrie observator.tv