Salvini a tranşat şi aderarea Turciei la UE şi spune că nu va fi niciodată în Europa. În cadrul conferinței de presă de la Milano, vicepremierul italian, împreună cu liderii partidelor naţionaliste, a anunțat, printre altele, crearea Alianței Europene a Popoarelor și Națiunilor (EAPN) înaintea alegerilor din Parlamentul European din mai.

 

 

 

 

„Vestea este că ne extitndem familia eurosceptică, lucrăm pentru un nou vis european. Astăzi, pentru mulți cetățeni, Europa reprezintă un coșmar și nu un vis”, a declarat Salvini.

Matteo Salvini, a solicitat ca cererea Turciei de a se alătura UE să fie definitiv respinsă. „Turcia nu este în Europa și nu va mai fi niciodată”.

El a respins, de asemenea, pretențiile politicienilor globaliști din Europa care pozează în extremiști periculoși, spunând reporterilor: „Pericolele nu sunt în trecut, deoarece nici fascismul, nici comunismul nu se vor întoarce”. „Extremismul islamic este pericolul acum”, a spus el, înainte de a afirma că Turcia „nu va intra niciodată în Europa „sub supravegherea noastră”. „Nu”.

„UE alege să pună sancțiuni împotriva Ungariei și Poloniei, oferind în același timp miliarde de euro Turciei. Calea spre aderare nu ar trebui suspendată, ci în mod definitiv anulată „, a adăugat el, subliniind că țara majoritar musulmană nu are nimic de-a face cu Europa, titrează presa italiană.