Ambasada României în Republica Moldova anunță că, în zilele de 6 și 7 octombrie 2018, în intervalul orar 7.00 – 21.00, va avea loc Referendumul pentru revizuirea Constituției României.

 

Potrivit unui comunicat al Ambasadei, întrebarea adresată alegătorilor la referendum va fi “Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, întrebare la care alegătorii trebuie să răspundă cu ”DA” sau ”NU”.

Lista și adresele secțiilor de votare în Republica Moldova vor fi publicate în cursul acestei săptămâni.

„Ambasada României la Chișinău recomandă cetăţenilor români care se vor afla pe teritoriul Republicii Moldova la datele la care se va desfășura Referendumul pentru revizuirea Constituției României să se asigure că deţin documente de identitate valabile, condiţie absolut necesară pentru exercitarea dreptului la vot”, se mai arată în comunicat.

Totodată, Ambasada României recomandă cetăţenilor români aflați pe teritoriul Republicii Moldova care şi-au pierdut documentele sau cărora le-au expirat documentele să solicite din timp preschimbarea acestora.

Aminitm că senatul României a aprobat inițiativa pentru revizuirea Constituției în vederea redefinirii noțiunii de căsătorie. Astfel, potrivit revizuirea se referă la faptul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, nu pe cea consimţită între soţi.