Membrii Asociaţiei “Noua dreaptă” au protestat în faţa Ambasadei Ungariei la Chişinău

Lozinci şi muzică românească în faţa Ambasadei Ungariei din Chişinău. Membri ai Asociaţiei “Noua Dreaptă” şi-au arătat astfel dezaprobarea faţă de acţiunile din 1918 de la Budapesta, care au avut scopul de a distruge imaginea Marii Uniri din România. Totodată, tinerii spun că îşi vor uni forţele pentru a susţine judeţele Covasna şi Harghita din România, unde, potrivit lor, Uniunea Democrată a Maghiarilor militează pentru separatism.

Protestul tinerilor de la Noua Dreaptă s-a referit la acţiunile de contracarare a Centenarului Marii Uniri din România, dar şi la proiectul legislativ privind statutul de autonomie al aşa-zisul ţinut secuiesc, depus în Parlamentul României de un deputat al Uniunii Democrate a Maghiarilor.
După spusele celor din “Noua Dreaptă”, citez: “Reprezentanții ambasadei de la Chișinău nu au răspuns chemării noastre la discuții, însă ne-au privit sfidător de la fereastra ambasadei de unde ne-au provocat și au arătat semne obscene în direcția noastră. Acest comportament inadecvat al reprezentanților Ungariei de la Chișinău este total contrar modului pașnic prin care am protestat.”