Prim-ministrul Pavel Filip a devenit vecin cu o companie. Compania a cumpărat o casă spațioasă pentru care a plătit câteva milioane de lei.

 

RISE Moldova a aflat că această firmă de tip paravan, în spatele căreia se ascund adevărații beneficiari, îi aparține chiar familiei prim-ministrului.

„Palatul” are 400 de metri pătrați și este situat pe str. Paris, peste gard de casa în care locuiește în prezent Pavel Filip. Locuința a fost scoasă la vânzare, până a o cumpăra familia premierului, cu peste 200 de mii de euro.

Premierul a confirmat pentru reporterii RISE că firma care aparține celor doi copii ai săi au cumpărat casa „în scop investițional”.

Proprietarul și-a scos casa la vânzare prin intermediul agenților imobiliari. Prețul cerut a fost de 200.000 de euro.

Însă, datele oficiale indică un preț mult mai mic decât cel de piață. Conform informațiilor cadastrale, în anul 2005 imobilul a fost estimat în scopul impozitării la 2,7 milioane de lei, astăzi echivalentul a 137 de mii de euro, adică cu 60 mii de euro mai puțin decât prețul cerut de proprietar.

A fost vândută deja. (Din preț) a mai scăzut puțin”, ne-a spus agentul imobiliar Marcel Popovici.

Vânzătorul este vecin cu prim-ministrul Pavel Filip. Îi spune Ivan Drangoi, un bărbat care în ultimii ani a fost chemat de mai multe ori în judecată pentru datorii de către furnizorul de gaze naturale Moldovagaz, o companie de creditare și o persoană fizică care i-a împrumutat bani.

De fiecare dată, Drangoi a pierdut în instanță și a fost obligat să restituie banii împrumutați, iar executorii judecătorești i-au aplicat interdicții și sechestru pe imobilele din strada Paris — casă, bucătăria de vară și terenul aferent. Toate restricțiile au fost anulate chiar în ziua când acesta și-a vândut „Palatul” din strada Paris.

 

Citiți investigația RISE Moldova AICI.