Președintele Igor Dodon ar putea fi suspendat din nou, temporar din funcție. De această dată, proiectul care l-ar putea lăsa pe șeful statului fără atribuții este cel de modificare a Constituției şi introducere în legea supremă a sintagmei “integrare europeană”. Proiectul democraților însă încinge spiritele și printre deputați. Liberalii condiționează votarea proiectului PD de introducere în legea supremă și a sintagmei “limba română”.

Între timp Președintele Dodon, anunță că va scoate lumea în stradă, dacă va fi suspendat din funcție pentru a patra oară. Acesta a mai spus că prin aceste acțiuni, Parlamentul îl provoacă la noi proteste în PMAN, pentru a destabiliza situația din țară.

„În primul rând, nu deputații; decideau persoane, câteva personaje din Curtea Constituțională, unul dintre care a plecat din funcție. Evident că lucrul acesta este ieșit din comun, dar eu în această situație am două variante: prima – să scot poporul în Piață și atunci ajungem la destabilizare sau a doua – să consolidez echipa, eforturile și toate acțiunile pentru lovitura de bază și lupta de bază la alegerile parlamentare. Eu am două opțiuni. Și lucrul acesta eu îl înțeleg foarte bine. Faptul că mă provoacă să scot lumea în stradă și eu sunt conștient că ne provoacă, chiar și unii lideri ai opoziției de dreapta spun: „Hai, Dodon poate a scoate lumea în stradă”, a mentionat Președintele.