Reprezentaţii frontierei de stat din Ucraina şi Republica Moldova s-au întâlnit punctul  comun de trecere şi control Palanca-Maiaki-Udobnoe pentru a discuta chestiunea privind fluidizarea traficului la vamă.

 

 

Totodată, aceştia au stat de vorbă cu călătorii, idendificând astfel problemele aparente şi ce acţiuni concrete trebuie aplicate pentru degajarea circulaţiei transfrontaliere, pe lângă cele stablite deja.  

Întâlnirea a fost necesară pentru a analiza  situaţia ce se se creează în cele două puncte de trecere, în contextul fluxului masiv de traversări în perioada estivală, precum şi pentru a lansa noi reguli de trecere a graniţei moldo-ucrainene cu automobilul, potrivit deschide.md.

În plus, în cadrul discuţiilor, părţile au menţionat efortul zilnic depus privind reducerea la maxim a timpului de aşteptare pentru efectuarea controlului la frontieră.  După o examinare mai amplă a situaţiei, grupul de lucru a propus ca microbuzele și autocarele să fie redirecționate către punctul de trecere Tudora-Starokazacie, iar prin punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe să se autorizeze doar trecerea autoturismelor, notează aceiaşi sursă. Propunerea urmează să fie înaintată la nivel înalt, cu speranţa ca în cel mai apropiat timp să fie implementată, cel puțin până la revenirea activității în regim normal.

De altfel, pentru informarea conducătorilor auto despre noua regulă de trecere a frontierei prin punctele de trecere nominalizate, pe direcțiile de deplasare către punctele vamale  vor fi amplasate patrule mobile ale Poliției de Frontieră, care vor asigura totodată  şi redirecționarea traficului.