Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, România, organizează săptămâna viitoare puncte de înscriere la studii de licenţă pe locuri la buget pentru candidaţii din Republica Moldova.

 

Comisiile de admitere vor veni în patru oraşe din Republica Moldova, transmite IPN.

Pe 12 şi 13 iulie, dosarele de admitere vor putea fi depuse în incinta Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Bălţi şi a Liceului Teoretic Român-Francez „Gheorghe Asachi” din Chişinău. La Cahul comisia de admitere va ajunge pe 13 iulie, în incinta Liceului „Ion Creangă”, iar la Ungheni,în aceeaşi zi, în incinta Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”.

Actele pot fi depuse între orele 10.00 şi 15.00. Candidaţii care doresc să facă studii la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, dar nu reuşesc săptămâna viitoare să depună dosarele, pot merge până la 21 iulie la rectoratul universităţii, corp T, camera B102, de luni până vineri, între orele 10.00 şi 15.00. Taxe de înscriere nu sunt prevăzute.

Afişarea rezultatelor va avea loc pe 22 iulie

Numărul de locuri la studiile de licenţă la buget pentru românii de pretutindeni, anul universitar 2018 – 2019 în cadrul Universităţii  Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, România, este de 299 de locuri.

Ziarul Bună Dimineaţa de Iaşi  scrie în pagina electronică că sudeţii din Republica Moldova vor fi scutiţi de taxe la Universitatea Tehnică ,,Gheorghe Asachi” din Iaşi. Anunţul ar fi fost făcut de către rectorul universităţii, Dan Caşcaval, în cadrul unei conferinţe pe tema informării viitorilor studenţi despre studiile în cadrul instituţiei pe care o conduce.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale din România admiterea în acest an se va realiza în baza metodologiei de anul trecut privind admiterea românilor de pretutindeni în învăţământul superior de stat. Pentru depunerea dosarelor de candidatură sunt următoarele modalităţi: electronic, pe o adresă de e-mail stabilită de instituţia de învăţământ superior, prin poştă pe adresa universităţilor, la târgurile educaţionale organizate pe teritoriul Republicii Moldova, la sediile extensiunilor universitare care funcţionează pe teritoriul Republicii Moldova.