16.6 C
Chisinau, MD
miercuri, 29 mai, 2024 | 09:44
Acasa Externe Negocieri dure între Washington și Bruxelles

Negocieri dure între Washington și Bruxelles

epa05988462 US President Donald J. Trump leaves the European Council headquarters at the end of his meeting with EU leaders, in Brussels, Belgium, 25 May 2017. Trump is in Belgium to attend a North Atlantic Treaty Organization (NATO) Summit and to meet EU leaders. EPA/ROBERT GHEMENT

Donald Trump a amenințat miercuri să impună noi taxe vamale pentru importurile de mașini europene dacă negocierile între Washington și Bruxelles nu vor duce la încheierea unui nou acord comercial, relatează AFP și Reuters.

„Încercăm să ajungem la un acord. Este foarte dificil să ajungi la un acord cu ei, cu UE. Dacă nu ajungem la un acord, vom impune tarife vamale”, le-a declarat jurnaliștilor liderul de la Casa Albă, care a primit duminică un raport al Ministerului Comerțului privind industria automobilă al cărui conținut a rămas până acum confidențial.

El dispune acum de un termen de 90 de zile pentru a impune sau nu taxe suplimentare asupra mașinilor și echipamentelor auto europene. Anterior în cursul acestei săptămâni, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că președintele SUA a promis că nu va impune noi tarife de import asupra mașinilor europene pentru moment.
Trump a vorbit miercuri despre raportul Ministerului Comerțului, numindu-l studiu. „L-am analizat foarte atent. Am văzut rezultatele. Problema este dacă putem încheia sau nu un acord cu UE care să fie corect”, a spus președintele SUA.