În semn de omagiu, oficiali de rang înalt, inclusiv ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță personalități din cultură, dar și politicieni au venit de dimineață la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor.

Au depus flori și reprezentanții Primăriei Chișinău, dar și delegațiile reprezentațiilor autorităților publice locale ale municipiilor Alba Iulia și Piatra Neamț, România.

„Ziua Națională a Culturii, Ziua nașterii lui Mihai Eminescu, este ziua pe care ar trebui să o sărbătorim, prin muncă, efort, talent, curaj și dăruire, întregul an. Nu există doar o zi a culturii, există cultura fiecărei zile, cultura fiecărui gest, a fiecărui gând, a fiecărui act și a fiecărui moment trăit. Cultura nu e numai spectacol, balet, ie sau colind; cultura e felul în care ne înțelegem pe noi înșine, felul în care îl înțelegem și îl acceptăm pe celălalt, felul în care vorbim și ne comportăm cu cei din jurul nostru, felul în care ne înțelegem potențialul și prezentăm această unicitate lumii întregi”, menționează președinta Maia Sandu în mesajul transmis cu prilejul Zilei Naționale a Culturii, marcată pe 15 ianuarie la Chișinău și București.

„Țările mici nu sunt în mod obligatoriu culturi mici. Important e să apreciem moștenirea culturală pe care ne-au transmis-o părinții și bunicii noștri. Important e să ne apreciem talentele și bogăția spirituală nu doar atunci când acestea se manifestă în alte țări, ci din momentul în care vedem prima sămânță de talent în copiii și tinerii noștri. Fără cultură și educație nu există prosperitate. Nu există toleranță, empatie și coeziune socială”, se mai spune în mesajul Președintelui.