Grupul Clever trece Prutul cu Cinemaraton. Compania a primit de la CNA licenţă audiovizuală pentru o nouă televiziune Cinemaraton Moldova (cu variantă HD) care va fi un post cu tematică de film şi va difuza atât filme româneşti cât şi moldoveneşti, informează www.paginademedia.ro.

 

Reprezentanţii postului nu au menţionat data lansării postului ci că vor să înceapă „foarte repede”.

Adrian Bucă, coordonatorul proiectului Cinemaraton în România, a declarat în fața membrilor CNA că televiziunea Cinemaraton Moldova va avea un conținut diferit față de omologul său din România. Președintele CNA, Monica Gubernat, a felicitat inițiativa, subliniind necesitatea conținutului în limba română în Moldova.

Bucă a menționat că a fost de mai multe ori în Chișinău, unde a avut discuții și a semnat parteneriate, primind susținere din partea autorităților moldovenești, inclusiv de la Ministrul Culturii. Cinemaraton Moldova a achiziționat deja conținut și speră că proiectul va avea succes datorită cererii de film românesc.

El a precizat că grila de programe va fi diferită de cea a Cinemaraton România, cu mai multe filme moldovenești în prime-time. Aproximativ 70% din conținut va fi film românesc și 30% film moldovenesc, deoarece producțiile moldovenești sunt încă în proces de digitalizare și restaurare a coloanelor sonore originale în limba română. Nu vor difuza filme rusești.