Liga Studenților din Basarabia susține edificarea monumentului Reginei Maria în Chișinău prin intermediul unei campanii de colectare de fonduri care a fost inițiată de asociația Monumentum și se desfășoară zilnic, timp de o lună, la cortul din scuarul Liceului Teoretic Român-Francez ,,Gheorghe Asachi”.

 

Începând cu data de 7 aprilie a anului curent, organizația a fost prezentă în fiecare zi la cortul instalat în fața liceului, iar la colectarea donațiilor au participat peste 20 de activiști, care s-au implicat direct în procesele de comunicare, distribuire a pliantelor și informare a societății în privința inițiativei la care s-a alăturat Liga Studenților din Basarabia.

Până la momentul actual, campania de edificare a monumentului a strâns un total de 30.000 de euro, dintre care 1.500 au fost colectați direct la cort de către studenți, timp de 2 săptămâni. Acest lucru a fost posibil datorită implicării voluntarilor, dar și generozității de care au dat dovadă toți vizitatorii ce și-au dorit să susțină frumoasa inițiativă.

Tot în această perioadă, Liga Studenților din Basarabia a distribuit peste 10.000 de pliante pentru a informa și a implica comunitatea în această cauză nobilă. Și a reușit să atragă atenția asupra importanței acestui proiect iar oamenii au fost îndemnați să contribuie la realizarea unui monument simbolic pentru istoria națională.

Deși s-a reușit să  se strângă o sumă semnificativă, este încă nevoie de sprijin pentru a atinge obiectivul propus. Suma totală necesară pentru edificarea monumentului este de 60.000 de euro, dintre care mai sunt de colectat încă jumătate din sumă, adică 30.000 de euro pentru a fi posibilă edificarea statuii Reginei Maria până la sfârșitul anului curent.

Liga Studenților din Basarabia  anunță că va continua să fie prezentă la cortul din scuarul liceului mai mult timp, în speranța că mai mulți oameni se vor alătura acestei inițiative. Astfel,  sunt invitați toți cei interesați să viziteze și să contribuie cu o donație la realizarea acestui proiect de anvergură, dedicat reginei datorită căreia România a fost unificată.

Doritorii de a contribui prin transfer bancar, se pot alătura inițiativei:

Asociația Obșteasca Asociația “Monumentum” din Republica Moldova
IDNO 1018620001687
IBAN: MD73ML000000022514342027 | MDL
IBAN: MD73ML000000022514342027 | RON
SWIFT: MOLDMD2X
B.C. MOLDINDCONBANK S.A. Filiala „Ștefan cel Mare”
Destinația plății: pentru statuia „Reginei Maria Raileanu