16.6 C
Chisinau, MD
miercuri, 29 mai, 2024 | 10:04
Acasa Politic Liberalii s-au lansat în campanie pe malul Prutului

Liberalii s-au lansat în campanie pe malul Prutului

Partidul Liberal s-a lansat în campania electorală pentru alegerile din 24 februarie pe malul Prutului, în satul Frăsinești din raionul Ungheni. Evenimentul, înțesat de drapele tricolor, a început cu melodii patriotice, dar și cu intonarea imnului României, „Deșteaptă-te române”. Liberalii intră în campanie cu sloganul Unirii Republicii Moldova cu România.

La lansarea în campanie au vorbit mai mulți fruntași ai Partidului Liberal, printre care deputatul Roman Boțan, ex-ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc, consilierul municipal Ion Ceban și fosta șefă de la Apă Canal Chișinău, Veronica Herța. Alături de ei a vorbit și liderul organizației unioniste ODIP, Vlad Bilețchi, numărul 2 pe lista electorală a PL.

Vorbitorii i-au criticat pe toți concurenții politici din campania electorală: de la socialiștii lui Igor Dodon la democrați și la reprezentanții blocului „ACUM”.

În discursul său, președintele PL, Dorin Chirtoacă, a afirmat că Nicoleta Malai, candidata liberalilor pe circumscripția Strășeni, îl va învinge la alegeri pe premierul Pavel Filip.

Acum a venit timpul să spargem gheața la nivelul întregii Republici Moldova, să dăm jos regimul oligarhic, să nu permitem venirea altor oligarhi, cum ar fi Țopa-Năstase și să construim Unirea pas cu pas. Unirea este singura cale prin care se poate ajunge la o viață mai bună pentru toți cetățenii Republicii Moldova”, a declarat Dorin Chirtoacă.

În primul rând, noi suntem români prin definiție. Suntem români prin neam, prin sânge, prin istorie. Pe lângă asta, vorbim și de avantajele economice, avantajele de infrastructură și libertate. Am știut să lăsăm orgoliile deoparte, pentru a putea spune ferm și clar – Unirea trebuie să o facem în Parlament! Unioniștii trebuie să aibă vocea lor în Parlament. Doar asta ne va salva”, a spus Vlad Bilețchi.

Evenimentul s-a încheiat cu muzică și dansuri, participanții încingând o horă pe malul Prutului.

Află AICI cine sunt candidații liberalilor pe lista națională, dar și pe circumscirpțiile uninominale.

Precizăm că Partidul Liberal, după ce nu a ajuns la un numitor comun cu blocul electoral „ACUM”, a decis să meargă în alegeri alături de asociația unionistă „ODIP”.

Scrutinul parlamentar va avea loc pe data de 24 februarie, concomitent cu referendumul republican consultativ pe subiectul reducerii numărului de deputați și revocarea mandatului de parlamentar.

sursa:Agora.md