Fostul polițist de frontieră și activistul Platformei DA, Gheorghe Petic, a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoarea, fiind obligat să achite și o amendă de 30.000 de lei. Sentința a fost pronunțată, astăzi, de către Judecătoria Orhei după ce procurorii au cerut patru ani de închisoare pentru activist într-un dosar în care este acuzat de viol.

 

Gheorghe Petic a fost vizat într-un dosar deschis în octombrie 2018 în care a fost acuzat de violarea unei femie din radionul Ungheni. Potrivit unei înregistrări video postate pe Facebook de către Nicolae Josan, mai mulți susținători ai fostului polițist de frontieră se află în fața sediului Judecătoriei Orhei și protestează, scandând „Plahotniuc la închisoare” și „Jos mafia”.

Reprezentantul Platformei DA, Alexandru Slusari, a declarat că această decizie este una „mafiotă”. „Eu am văzut materialele dosarului. Nu există nicio probă concludentă, nicio expertiză care ar demonstra că ar fi vorba de viol. Potrivit avocaților, a avut loc doar o singură confruntare cu femeia care l-a acuzat pe Ghoerghe Petic de viol și, fără probe, au fost utilizate doar declarațiile acesteia. Sentința va fi atacată în instanța superioară”, a declarat Alexandru Slusari.

Amintim că Gheorghe petic a vorbit despre schemele de contrabandă de țigări de la frontieră.