“Dodon şi-a luat credit de la banca lui Plahotniuc, ca să-şi cumpere centură de 2200-EURO, şi mama la ajutat, fiidcă salariul de preşedinte, nu-i ajunge pentru aşi procura astfel de brănduri”

Igor Dodon a umblat ieri pe la Sadova ca un șeic. Mai mulţi internauţi au observat că șeful Președinției purta la brâu un obiect făcut de către un producător italian din clasa premium, ai cărui clienți sunt oligarhi din Rusia sau miliardari din Orientul Mijlociu. Pe site-urile de profil o centură similară celei purtate de Igor Dodon costă aproximativ 2.200 de euro.

După ce s-a etalat alături de interpretul rus Filip Kirkorov la Festivalul Căpșunilor, internauții au observat că Igor Dodon a purtat o centură, care seamănă izbitor de mult cu una din colecţia Stefano Ricci, prețul căreia pe un site specializat constituie 1895 de lire sterline, sau aproximativ 2200 de euro. Cureaua este confecționată din piele de crocodil, iar un element distinctiv al acesteia este catarama, care reprezintă un cap de vultur. Valoarea în lei a accesoriului constituie aproape 43 de mii de lei, sumă care este de aproape patru ori mai mare decât venitul oficial lunar al președintelui.

Potrivit Ministerului Finanțelor, salariul lui Igor Dodon nu depășește 12 mii 996 de lei, însă, în interviurile anterioare, el a sugerat că acesta poate fi și mai mic, în jur de 10- 11 mii de lei. Totodată, centura respectivă ar valora cât aproape 30 de pensii medii lunare în Republica Moldova.
Se arată într-un reportaj de Jurnaltv.md