Directoarea Liceului „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Grigoriopol, Eleonora Cercavschi, candidează la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea blocului ACUM pe o circumscripție uninominală în Transnistria.

 

Eleonora Cercavschi va reprezenta circumscripția nr.47, care cuprinde orașele Camenca, Râbnița, Dubăsari și Grigoriopol.

 

„Dragii mei și bunii mei prieteni! Vreau să vă informez că, ieri data de 4 ianuarie am depus cererea la CEC, solicitând înregistrarea grupului de inițiativă în susținerea mea în calitate de candidat la funcția de deputat în Parlament în circumscripția uninominală Transnistria 1 nr. 47. Îmi dau seama că este o luptă grea pe un teren minat, dar socot că „ACUM” ori niciodată să ne croim o altă soartă, la care să se închine și cruzii noștri dușmani, care de aproape 30 de ani ne țin îngenunchiați cu capetele plecate ca pe niște dobitoace. Dragii mei prieteni, am nevoie de susținerea voastră, cărora nu vă este indiferent viitorul și își doresc o viață demnă, cu fruntea sus ridicată spre stele asemenea zeilor, alăturați-vă! Sunt sigură că suntem mulți!”, a scris Eleonora Cercavschi pe pagina sa de Facebook.

În aceeași circumscripție intenționează să candideze Grigori Filipov, din partea PSRM, precum și candidații independenți Andrei Sîrbu, Semion Evtodiev, Alexei Frunze și Alexandru Oprea.

De menționat că, în conformitate cu noului sistem electoral mixt, în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, 51 de candidați urmează să fie aleși în Parlamentul Republicii Moldova în circumscripții uninominale, iar alți 50 – pe liste de partid.