Comuna Cărpineni a Semnat pe Data de 23 Martie 2018 Declarația Simbolică de Unire cu Patria Mamă România.

Consiliul comunal Cărpineni împreună cu locuitorii localității au semnat o declarație de unire cu România, declară www.romani.md. Acest act vine la doar 19 zile după ce Liceul Teoretic Ștefan Holban din aceiași comună, prin dorința profesorilor și a elevilor, a semnat un act similar.

Această declarație simbolică de unire vine să completeze lista cu declarații de unire pornite de localitățile din Republica Moldova. Pe declarație s-au semnat consilierii locali, primarul, profesori și locuitori. Acest act întruchipează dorința localnicilor Comunei Cărpineni de a își afișa apartenența etnică românească.

Declarația de unire a fost semnată în incinta primăriei pe 23 Martie, dar va fi afișată public, în cadrul unei ceremonii organizată în centrul comunei cu ocazia centenarului, pe data de 24 Martie.

Comuna Cărpineni este o localitate care a dat de-a lungul anilor oameni de vază, printre ei se disting Ștefan Holban și Luca Știrbeț, ambii membri ai Sfatului Țării care au semnat în 1918 Unirea cu Patria Mamă România. Comuna mai deține și un număr impresionant de locuitori, aceștia numărând peste 9000, cea mai mare parte dintre ei s-au declarat români.