Profesori, elevi, rude și membri ai comunității s-au adunat la Fântâna Eroilor, în apropierea localității Varniţa din Republica Moldova, pentru a comemora eroii căzuți în războiul moldo-rus de pe Nistru din 1992. Evenimentul, organizat de directoarea liceului Teoretic „Alexandru cel Bun” din Bender, Maria Roibu, și președintele Asociației „Tighina” din București, Alexei Paluța, a fost marcat prin cuvinte de recunoștință și pomenire pentru cei care s-au jertfit pentru libertate, pace și integritatea țării.

La 32 de ani de la acel conflict, durerea rămâne vie în inimile celor prezenți, iar mesajul transmis prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook a liceului a subliniat importanța de a păstra adevărul istoric al neamului românesc. La eveniment au participat personalități notabile precum istoricul Octavian Țâcu, actorul Nicolae Jelescu, actrița Anișoara Bunescu, și Ion Iovcev, fostul director al Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol.

Alături de aceștia, au fost prezenți și elevi ai mai multor instituții de învățământ, precum Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Chișinău, gimnaziul „Mihai Viteazul” din satul Chircăiesti, Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare” din Grigoriopol, împreună cu profesorii și directorii acestora. Evenimentul a fost un prilej de solidaritate, aducere aminte și omagiu adus celor care și-au dat viața pentru țară.