Din noiembrie 2018, Comandamentul cibernetic al SUA a efectuat un atac cibernetic împotriva ”Agenției de Cercetare pentru Internet” din St Petersburg, cunoscuta drept ”fabrica de troli”, blocând de la distanță accesul la Internet pentru toți angajații săi. Potrivit The Washington Post, aceasta a fost primul atac de acest fel împotriva Rusiei.

Atacul a fost lansat în ziua alegerilor în Congresul SUA și a durat câteva zile, pe durata numărarii voturilor. Pentagonul a considerat că astfel a fost exclusă posibilitatea susținerii unei campanii care să pună la  îndoială rezultatele alegerilor.

În același timp, din octombrie 2018, Statele Unite au trimis mesaje cu amenințări la adresa angajaților ”Agenției de Cercetare pentru Internet” și hackerilor care cooperează cu GRU. În mesajele transmise,  serviciile secrete din SUA au anuntat ca cunosc numele reale ale hackerilor si ca urmeaza sa fie deferiti justitiei.

Potrivit NBC News, președintele american Donald Trump a aprobat personal atacul cibernetic împotriva ”fabricii de troli” din Rusia.