La Chişinău au început consultările publice privind unirea Republicii Moldova cu România

Chişinăul decide dacă este Pro sau Contra Unirii Republicii Moldova cu România. Astăzi a fost dat startul consultărilor publice în timpul cărora cetăţenii sunt întrebaţi cum ar vota la un eventual referendum privind unirea celor 2 state. Sociologii spun că iniţial vor fi consultaţi cetăţenii din Chişinău, iar ulterior sondajul va fi extins în toată ţara.

Campania Da sau NU Unirii cu România se va desfăşura în perioada 1-14 aprilie doar în municipiul Chişinău. Operatorii de teren vor colecta datele cetăţenilor, dar şi opinia acestora cu privire la oportunitatea unirii cu România.

Iniţiatorii campaniei spun că datele cercetării sociologice vor pune capăt disputelor create în ultima perioadă în jurul curentului unionist.

Oamenii au păreri împărţite când e vorba de unirea celor 2 state. Unii îşi doresc să trăiască în Republica Moldova independentă.

Sondajul privind unirea cu România este organizat de centrul social-politic european. Cei care doresc să-şi exprime opţiunea privind Unirea celor 2 state o pot face şi pe site-ul www.decid.md.