Peste 2.000 de persoane au participat, sâmbata, în capitală, la Marșul Normalității, demers organizat pentru sprijinirea familiei și împotriva propunerilor de parteneriat civil.

La eveniment, care s-a desfășurat pe traseul „Piața Victoriei – Piața Romană – Piața Universității – Piața Unirii – Patriarhia Română, au participat tineri, bătrâni, dar și cupluri cu copiii.
La un moment dat, manifestanții s-au oprit în fața librăriei Cărturești de pe Bulevardul Magheru, unde au strigat „Rușine Cărturești”, aluzie la faptul că respectiva instituție a decis să sărbătorească săptămâna homosexualității.
Pe parcurs, participanții au scandat: Dumnezeu a dat/femeie si barbat, Romania e profamilie. Partenerit civil/ dute’n exil, ale, ale, ale/ poponare lasă-ne.
De asemenea, pe pancarde se putea citi: „Homosexuali din toate țările: Lăsați-ne”, „Stop parteneriatelor, căsătoriilor, adopțiilor homosexuale”, „Opriți atacul asupra inocenței copiilor”, „Strămoșii s-au jertfit pentru România Mare, nu pentru căsătorii homosexuale”, „Azi homosexualii, mâine pedofilii”.
Unul dintre manifestanți a purtat o pancartă cu chipul președintelui american, Donald Trump.
Aproximativ 400 de persoane, potrivit unor surse citate de Mediafax, s-au strâns pe Calea Victoriei (pe carosabil, între intersecţia Piaţa Victoriei – Calea Victoriei şi intersecţia Strada Sevastopol – Calea Victoriei), pentru a porni în marşul în cadrul Bucharest Pride, manifestare devenită deja tradiţie.
„Sunt aici pentru a susţine egalitatea. Vreau să fiu lăsată să fiu aşa cum sunt. Vreau să fiu lăsată să fiu. Eu cred că, de 14 ani, de când este acest Pride, se întâmplă un lucru foarte bun, e unul pozitiv. Poate, în timp, vom accepta şi căsătoria între persoane de acelaşi sex”, a spus o tânără care s-a recomandat Tamtam şi care a precizat că este bisexuală.