MOSCOW, RUSSIA - APRIL,11: (RUSSIA OUT) Russian President Vladimir Putin meets with German businessmen at the Kremlin April 11, 2016 in Moscow, Russia. Putin has received heads of companies from Germany who invested in Russian economy. (Photo by Mikhail Svetlov/Getty Images)

Bărbat de 21 de ani, pe nume Armin Alibasici, suspectat că este terorist ISIS, a fost arestat în orașul Novi Pazar, relatează presa sârbă.Presupusul jihadist avea un arsenal de arme și explozibili, iar presa sârbă a prezentat imagini ale acestora.

 

 

Potrivit unui raport al serviciului de informații al Serbiei, BIA, Alibasici „era pregătit să efectueze un atac specific în timpul vizitei liderului rus” care începe pe 17 ianuarie.

Putin era „o țintă a teroriștilor din cauza războiului pe care Rusia îl duce împotriva ISIS”, mai arată raportul BIA, citat de The Sun.

Potrivit aacestuia „Alibasici a fost oprit de o patrulă de poliție în satul Potok, nu departe de orașul Novi Pazar. Atenția poliției a fost atrasă de pachetul tânărului. Așa a fost descoperită o pușcă cu semnal optic.”

Apartamentul lui Alibasici a fost percheziționat de poliție și forțe de securitate care „au găsit un arsenal de arme și toate componentele necesare pentru fabricarea unui dispozitiv exploziv, precum și simboluri ale ISIS”.

Bărbatul ar fi fost un wahhabit, exponent al unui curent islamist radical.