Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a avocatului reţinut, la finele anului trecut, pentru accidentarea a patru persoane care traversau regulamentar carosabilul şi pentru părăsirea locului accidentului rutier.

Incidentul a avut loc în seara zilei de 18 decembrie 2017, când inculpatul, care se deplasa la volanul unui autoturism de model „Suzuki Vitara” pe strada Zelinski din Chișinău, nu a oprit la semnalul verde al semaforului, tamponând persoanele, printre care doi copii, care traversau regulamentar strada.

Acesta a părăsit locul accidentului rutier, în urma impactului, victimele alegându-se cu diverse traumatisme. La scurt timp, inculpatul a ameninţat cu omor câţiva civili, prin scoaterea din toc a armei de foc pe care o deţinea legal, imediat fiind imobilizat de agenţii de patrulare.

Acesta s-a dovedit a fi un avocat din capitală, în vârstă de 34 de ani, care a fost reţinut şi până în prezent se află în arest preventiv. Rezultatele testării alcooscopice au concluzionat că, la momentul accidentului, conducătorul auto avea concentraţia de alcool de 0,84 mg/l în aerul expirat.

Dacă va fi recunoscut vinovat, inculpatul riscă amendă de până la 67. 500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, sau închisoare de până la 4 ani, în toate cazurile cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.