Asociaţia pentru Energie Curată şi Combaterea Schimbărilor Climatice lansează campania “Eficient şi Solidar = Responsabil” prin care îşi propune înlocuirea a minimum 100.000 becuri cu filament cu unele pe bază de LED în zonele rurale din România şi Republica Moldova, potrivit unui comunicat remis Agerpres.

Becurile pe bază de LED consumă de opt ori mai puţin pentru o calitate a iluminatului identică.

Campania se va derula în satele din România şi Republica Moldova cu sprijinul voluntarilor asociaţiei.

“Lansăm această campanie la începutul COP 27 care va avea loc în Egipt şi care ne temem că nu va fi altceva decât un alt exerciţiu de imagine. Vom merge în localităţi din mediu rural din România şi Republica Moldova şi vom înlocui becurile vechi ale oamenilor cu unele noi, mult mai eficiente, produse în România. Putem fi mult mai eficienţi şi prietenoşi cu Planeta fără a renunţa la confort. Este bine şi pentru facturi. De asemenea, este nevoie să fim mai solidari ca oricând. Nu mai e timp de vorbe şi poveşti. Fiecare dintre noi putem contribui la salvarea Planetei”, a declarat Răzvan Nicolescu, preşedintele asociaţiei şi fost ministru al Energiei.

Campania va începe în judeţul Teleorman şi va dura cel puţin 12 luni, până la atingerea obiectivului de 100.000 de becuri LED în cel puţin 20.000 de gospodării din România şi Republica Moldova.

Costurile campaniei vor fi asigurate din fondurile Asociaţiei pentru Energie Curată şi Combaterea Schimbărilor Climatice care a fost înfiinţată în anul 2021 şi îşi propune prevenirea deteriorării iremediabile a planetei.