O amplă operaţiune se desfășoară în estul Franţei pentru capturarea autorului atacului cu armă comis aseară la Strasbourg, soldat cu trei morţi şi 13 răniţi, dintre care opt sunt în stare gravă, potrivit datelor transmise de dpa.

 

 

Procurorii francezi au anunţat că tratează incidentul drept un act de terorism. Suspectul se afla pe o listă cu persoanele care prezintă risc pentru securitatea publică, dar avea de asemenea un istoric legat de infracţiuni fără caracter terorist.

Primarul oraşului Strasbourg, Roland Reis, a declarat că nu ştie cum a reuşit atacatorul să intre în interiorul târgului ”în pofida tuturor măsurilor de securitate”. El a decretat pentru astăzi zi de doliu în Strasbourg şi a anunţat închiderea în această zi a târgului de Crăciun şi anularea tuturor manifestărilor artistice programate.

După o reuniune de urgenţă cu autorităţile locale din Strasbourg, ministrul de interne francez Christophe Castaner a anunţat că guvernul ridică nivelul de alertă antiteroristă şi suplimentează controalele la frontieră, transmite Agerpres.