Un cartier al orașului Manchester din Marea Britanie a fost închisă după o alertă cu bombă. Autoritățile au cerut locuitorilor să evite zona Salford, scrie Daily Express.

 

O echipă de geniști a fost chemată după ce o armă și un dispozitiv explozibil suspect au fost găsite în Salford. Poliția a transmis că armamentul a fost găsit ca urmare a unor ponturi oferite de comunitatea locală, dar că incidentul nu are legătură cu terorismul. Totuși, cazul a fost preluat de polițiștii de la crimă organizată. În mai 2017, la Manchester Arena a avut loc un atac cu bombă în urma căruia 23 de persoane și-a pierdut viața.

Un islamist radicalizat a detonat o bombă în timp ce spectatorii care au fost la concertul susținut de Ariana Grande, părăseau sala de spectacol. Douăzeci și trei de persoane au murit, inclusiv atacatorul, iar 139 au fost rănite, mai mult de jumătate dintre aceștia fiind copii. Atentatorul a fost identificat drept Salman Ramadan Abedi, un localnic de origine libiană în vârstă de 22 de ani.