• Generalul-maior de poliţie Anton Gămurari, ex-comandant al Brigăzii cu destinaţie specială „Fulger” și vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Veteranilor Războiului pentru Independenţă, a decedat miercuri, 17 martie, la vârsta de 70 de ani.
    Uniunii Naționale a Veteranilor Războiului pentru Independență au comunicat pentru ZDG, că generalul s-a stins în această dimineață din cauza unor afecțiuni de sănătate.

  • Anton Gămurar s-a născut la 15 august 1950, la Chişinău. A studiat la Şcoala militară superioară din Leningrad (1977-1981). A participat la formarea tuturor trupelor speciale ale Ministerului de Interne al R. Moldova. Pe 5 decembrie 1991, a fost fondată Brigada de poliţie cu destinaţie specială „Fulger”, pe care a condus-o până în 1997.
  •  În timpul războiului de la Nistru, locotenent-colonelul Anton Gămurar a comandat Brigada de poliţie cu destinaţie specială care a purtat lupte cu grupările paramilitare transnistrene. În perioada 1997-99, generalul Gămurar a deţinut funcţia de director general al Departamentului de protecţie civilă şi situaţii excepţionale. În prezent, generalul Anton Gămurar era trecut în rezervă și deţinea funcţia de vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Veteranilor Războiului pentru Independenţă.

    Ciatat de ZDG.