Donald Trump a semnat un memorandum prin care cere anularea unei politici conform căreia imigranţii ilegali pot fi eliberaţi din arest

Preşedintele american Donald Trump a semnat, vineri, un memorandum prin care cere anularea unei politici conform căreia imigranţii ilegali pot fi eliberaţi din arest până la audierea privind statutul lor, relatează site-ul agenţiei Mediafax.

Ca parte a memorandumului, liderul de la Casa Albă i-a cerut Secretarului Apărării, Jim Mattis, să alcătuiască o listă a clădirilor militare care pot fi folosite pentru reţinerea imigranţilor.

Marţi, Donald Trump a anunţat că intenţionează să trimită militari americani la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic, înainte de construirea zidului, pentru a împiedica trecerea imigranţilor.

Donald Trump a promis în campania electorală că va construi un zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic, precizând că lucrările vor fi suportate de autorităţile mexicane. Administraţia din Mexic a anunţat că nu va plăti nimic pentru zidul de la frontieră. Liderul de la Casa Albă a evocat chiar posibilitatea retragerii Statelor Unite din Tratatul Nord-American de Liber Schimb dacă Mexicul nu va lua măsuri pentru combaterea imigraţiei.