Instituţiile bancare din Turcia urmează să aibă o reuniune de urgenţă cu organismele de reglementare, în urma celei mai recente deprecieri a cursului valutar.

 

 

La un moment dat, în cursul zilei de vineri, lira turcească pierduse aproximativ 18 procente după ce preşedintele SUA a anunţat că a majorat taxele asupra importurilor de oţel şi aluminiu provenite din Turcia.

Secretarul american al Comerţului, Wilbur Ross, a declarat că taxele aplicate în luna martie asupra importurilor de oţel şi aluminiu nu erau suficiente pentru a înlătura ameninţările la adresa securităţii naţionale pe care metalele importate le aveau asupra industriei SUA. Ross a încercat să dovedească faptul că taxele de import sunt motivate economic, însă Donald Trump a anunţat vineri dublarea acestor taxe de import, chiar când ministrul turc al economiei anunţat un nou model economic.

Relaţiile dintre cei doi aliaţi NATO s-au răcit în ultimele luni din cauza detenţiei în Turcia a unui pastor american şi a sprijinului pe care SUA l-au acordat combatanţilor kurzi în războul civil din Siria, relatează BBC, preluat de Rador.