Este pentru a treia oară cînd Simona Halep ratează primul său titlu din carieră de Grand Slam, după două finale pierdute la Roland Garros.

Finala Australian Open 2018 a fost câstigată de daneza Caroline Wozniacki, care de luni va ocupa si locul de frunte al Simonei din clasamentul WTA.

Wozniacki a câștigat setul al treilea cu 6-4.

După un start dificil de meci, in care a fost condusă cu 3-0, Simona a revenit formidabil și a reușit să recupereze în primul set. La scorul de 4-5 în favoarea danezei, Australian Open remarcă faptul că românca a început să își intre in joc. “E ca un zid de cărămidă”, “Simona ia foc și sparge o defensivă de elită”.

Simona Halep a declarat la conferinţa de presă de la Melbourne că a plâns după a treia finală de grand slam pierdută în carieră, la Australian Open.

„Pot încă să zâmbesc. E bine. Am plâns, dar acum zâmbesc”, a spus ea și a precizat că meciurile lungi disputate anterior finalei şi-au spus cuvântul asupra condiţiei ei fizice, transmite digi24.ro.

„Mă simţeam pregătită, dar corpul meu nu a fost pregătit deoarece am avut atât de multe meciuri lungi. Muşchii au fost obosiţi. Picioarele nu au fost suficient de bune. Dar din punct de vedere psihic, eram pregătită. Simt că pot face faţă oricărei provocări, pot juca împotriva oricui şi pot învinge pe oricine.

„Sunt mândră de mine, am dat 100%. Viaţa merge mai departe. Dacă voi continua să muncesc şi să joc la fel, voi avea alte şanse. Azi, corpul meu a spus nu. NU am putut să mă mişc aşa cum voiam, prea multe meciuri dure”, a explicat Simona.