Un grup de unioniști din Republica Moldova au propus partidelor politice unioniste din țară să se unească sub același nume și același slogan “Unirea”.

Pe data de 2 Februarie 2018, mai mulți unioniști au organizat întâlniri cu partidele unioniste PL și PUN. Scopul întâlnirilor a fost de ai provoca pentru a lăsa orgoliile și ambițiile la o parte și a se uni în beneficiul credibilității unionismului. La sediile celor două partide au fost organizate ședințe cu liderii partidelor PUN și PL unde li s-au adus la cunoștință că neînțelegerile politice care există nu aduc nici un aport unionismului. Conform unioniștilor, aceste divizări politice duc la slăbirea credibilității unionismului și din urma lor profită doar partidele pro ruse de la Chișinău.

Membrii partidelor și-au arătat dispunerea de a se așeza la o masă rotundă și de a discuta pentru a consolida vectorul uniost din RM, oferind o alternativă credibilă votanților.

Votanții și partidele unioniste PL și PUN

La data de 2 februarie, un grup de votanți unioniști din R.Moldova, au organizat două întâlniri cu partidele PL și PUN venind cu inițiativa ca acestea să se unească într-o formațiune unită care să ne reprezinte în parlamentul Republicii Moldova. Membrii partidelor cu care am discutat sunt: Partidul Liberal – Cretu Ilie Constantin, Ion Cebanu, Corina Fusu, Ionel Pușcaș, Partidul Unității Naționale – Anatol Salaru, Sandu Scodin, Ion Cobîşenco. Unioniștii au venit cu argumente sigure de ce partidele unioniste ar trebui să se unească, pe care le puteți găsi aici: https://anielaproducer.wordpress.com/2018/02/01/cerintele-votantilor-unionisti-catre-partidele-unioniste/

Posted by Dediu Productions on 3 Februarie 2018